Amerikos Studentai Sutinka Nuostabia Šeima


Prieš kelias savaites, studentai apsilankė Lietuvos Respublikos Užsienio Reikalu Ministerija. Per ši apsilankymą su ministru Vygaudu Usacku, kilo kalba apie nuostabia šeima kuri gyvena Šiaulių Rajone. Šios šeimos unikalumas tai kad tėvas ir motina išsivaikinę vienuolika vaiku. Ministras kvietė mus taip pat pasidžiaugti ir sutikti šia šeima.

Pagaliau pereita savaite dalis stažuotoju išvažiavo iš Vilniaus dėl šio nutarto susipažinimo. Išsivaizdavom bevažiuojant kad atrasim kuklu nameli, ir Lietuvos žalias lygumas pilni vaiku. Tačiau po valandos kelio nuo Vilniaus, mūsų autobusiukas įvažiavo ne prie mažos trobeles, o i didele liuksusine sodyba. Važiuodami keliuku pastebėjom profesine teniso aikštele, futbolo vartelius, ežero pakrantėj leptelį, ir daugiau nei viena krepšinio aikšte. Sustoje prie pagrindinio namo, susipažinom su ta didele šeima kur irgi ką tik buvo atvažiavę. Stažuotes studentai ir vaikai (paaugliai) pradėjo rasti bendra kalba, ir prieš visiems išsiskirstant prie numatytu aikščių, atvažiavo juodas BMW automobilis. Iš automobilio išlipo garsusis Lietuvos numylėtas krepšininkas Šarūnas Marčiulionis. Tuomet visi suprato kad mes atvykome i jo asmeniška sodyba, ir vėliau studentai sužinojo kad jis savo patalpas užleido šeimai visam savaitgaliui.

Berniukai nuėjo lošti krepšini, mergaites pievelėj pradėjo metinėti tinklinio kamuolį. Po sporto visi brido i ežero šilta ir gaivinanti vandeni, ir vakare visi kartu susėdo ir valgę šeimos paruosta maistą. Iš kaimo šeima atsivežę agurkus, pomidorus, šviežiai pagamintus sūrius ir sviestus. Jie puošia stalą su vištiena ir kepsniais bei miško uogom ir pyragais. Šeimos vaišingumas man asmeniškai buvo labai akivaizdu ir gražu.

Pavalgę skaniai, visi toliau bendravo. Šarūnas Marčiulionis, Vygaudas Usackas ir kiti prisijungė prie žaidimų, ir vėliau kai kurie naudojosi pirtį. Vakarui sutemus, pradėjo visi dainuoti. Vienas užtrauke daina, ir visi prisijungė. Šarūnas pasiėmęs gitara, pradėjo groti ir studentus nustebino su savo muzikiniu talentu.

Buvo labai įdomu sutikti šią šeimą ir taip pat matyti Šarūno Marčiulionio sodyba. Nors mes išsivaizdavom kad ta diena mes sutiksime šeimą kaime, niekas nesiskundė kad praleidom diena su šeima Marčiulionio sodyboj. Pavalgėm skanu sveika šeimos auginta namini maistą, ir praleidom diena smagiai su naujais draugais.

No comments:

Post a Comment